péntek, október 13

akkor összeszedem a gondolataimat erről a kis csapatokra osztás dologról, elvégre az én ötletem (is) volt.

előnyei: 10-12 embert sokkal könnyebb irányítani, mint 20at. sokkal családiasabb a légkör, személyesebb, ezt sem kell magyarázni. Van idő foglalkozni mindenkivel, főleg, mert 10 embert könnyebb összeszedni akár fél órára is, nem telik el vele az egész reggel, h idézzük a hiányzókat. Több idő jut megismerni a veled egy csapatban lévőket.
Ezek összessége szerintem erős identitást eredményez, ugyan másmilyet, mint egy nagy csapat, mert oda az identitás a tömegnymás miatt köt inkább, ide meg a személyes kapcsolatok.
Voltam cserkész, tudom, hogy egy 10 fős őrs már jellegzetesen csapatnyi ember, de nagyon jól tud működni egy tömbként is, ami a 20 emberről már nem mondható el - illetve róluk csak akkor, ha nagggyon nagy fegyelem vagy erős összetartás van, ami viszont olyan 40%os sikerrel volt meg az eddigi táborokban.
Kisebb csapatot is lehet ugyanúgy egybeforrasztani, és szvsz könnyebb is. Ennyivel a vezető le tud ülni beszélni egyenként, nincs az, h a 20 emberből van öt lelkes, aki elfoglalja magát, van öt nagyon foglalkozásigényes ember, és van a maradék 10, akiknek ugyan jól esne, ha figyelmet fordítana a vezető rájuk, de annak épp elég az öt problémásat egyensúlyoznia.

hátrányai: sok vezető kell. nagyobb szerepe van a "jó" beosztásnak, mert, míg az eddigiekben azért elviselhetőek voltak a rosszabbul sikeredett csapatok is, kis létszámnál nagyon rosszul sülhet el, ha kihagynak mondjuk kreatív meg vivőembert a csapatból. újdonság - jah.

arról még nem beszéltem, hogy a koncepcióban azért az is benne van, hogy a kis csapatok elvileg kettesével egy nagyobb közösséget alkotnának, mintegy rajokat.

muhahaha. és akkor tessék a falhoz állni, 10esével!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Raj?
Mért nem mindjárt őrs! :D

Erenya