vasárnap, november 19

gváá. elolvastam az első anita blake könyvet - most a határán vagyok a vámpír-irodalmból való kiábrándulásnak. Inkább Buffy. Ez... ez fáj. Oké, a koncepció érdekes, meg végre nem WoD, amit igazán értékelek, de ez a macsó női stílus, a keményen visszamondom a frankót dolog nem az igazi. Főleg nem így, nem mindig, nem mindig ugyanúgy. Nem ettől lesz emberi egy karakter. Események gyors egymásutánja, sem a leírások, sem a karakterek nem vesznek rá, h elkezdjek valakiért is aggódni - talán Martin megemelte egy kicsit az elvárásaimat. Persze, valószínűleg kölcsönkérem a folytatásokat, mert ugye hátha, hátha jobb lesz...
Azt viszont ennek köszönhetem, h rájöttem egy igen fontos apróságra a saját vámpíros novellákkal kapcsolatban. Nem egyértelműek a tétek mások számára. Le kell írni azt, amit én már szerepjátékban kitapasztaltam karakterrel. Mert tapasztalattá kell tenni az olvasó/néző számára is - nem elég az átélés, a nézőtérről máshogy látszik.

ÉS aludnom kellene most már.
Még elmondom, hogy ez a november gyönyörű, és egy karakter a fejemben tökéletesen egyetért velem, csak addig nem írom le, amíg oka nem lesz rá. Míg története nem lesz.
Ehh.

3 megjegyzés:

Patiszon írta...

Én is olvastam Anita Blake könyveket, nagyjából a 6.-nál tartok. Szerintem nem lesz jobb. De csak szvsz. A következő részek egyre durvábbak lesznek - több vér meg belek. De ízlések meg egyebek... Na, üdv!

Névtelen írta...

És azt képzeld el amikor egy barátod ááradozik a könyvről és imádja és állandóan idéz belőle, és téged baromira nem érdekel, és tudod, hogy biztosan nem jó, mert ahogy mesél róla tudod...


Rabyn

Névtelen írta...

Mér, szerintem tök jó. Na persze, az én ízlésem szerintem is ficamos...