szerda, június 19

jelentés

Hanna szemrehányta, hogy alig blogolok, ezért nem tudja, hogy élek-e, (meg, hogy a férjével többet találkozom, mint ő, bizonyos táborszervezések kapcsán), ez most így a reggeli légkondi-hűvösben elég .... ööö... fonálvesztett mondat ez, dolgozni kellett megint, minő borzalom.

Például van ugye ez a munka dolog. Elképesztően alulmotivált vagyok, telepítettem még pár hete játéktervező programot a gépre, de még arra sincs időm vagy energiám, h azt tologassam, a netfigyelős parát rég feladtam, és csak úgy nagyjából tartom szinten a teljesítményemet (aminek gyorsa  következménye, azt megcsinálom, a többit csak úgy... alkalomadtán). Azt szokták mondani, ilyenkor váltani kell. Ugye én már vagy két éve szeretnék váltani, régi sirámom, hogy valahogy sosem én vagyok az alkalmas valamire, hanem egészen véletlenszerűen más. Jó lenne kitörni ebből a körből. Most például én is jelentkezem oda, ahova sokan mások, arról meg vagyok győződve, hogy legalábbis egy próbálkozást megérek, mint potenciális munkaerő (mind tapasztalat, mind tudás alapján), dehát ki tudja, hogy miért nem működnek ezek a dolgok. Persze, ne sírjak, kapok fizetést bejelentet munkahelyen és egész nap netezhetek, és vannak, akik ennek is örülnének, és időnként tényleg úgy érzem, hogy túl nagyok az elvárásaim - csak a világ közömbös igazságtalanságát folyamatosan érzem ebben és mindenben. Mert ilyenkor az jut eszembe, hogy tulajdonképpen rényleg csak és kizárólag azt szabadna tennem, amit élvezek és szeretek, ha az előretervezésnek, az áldozatnak és erőfeszítésnek nincsen kiszámítható eredménye. Aztán eszembe jut, hogy de, van, ha nem tenném, akkor negatív eredménye lenne, rosszabb mindig lehet és lesz is, csak jobb nem várható.
Pffffff. Ez így nem jó, megint ugyanazok a panaszok, kedvem lenne kitörölni, de minek a gondolatok maradnak. Az ugyan kicsit aggaszt, hogy kb egy hónapot tudnék kihúzni abban az esetben, ha mondjuk köv. hónaptól nem dolgoznék, naj jó, kettőt is talán, mert egy fizetésemből okosan azért el tudok lenni két hónapig, ha nem veszek semmi feleslegeset. Viszont pl. pénzügyileg sikerült elcsúsznom, és nem tudom, hogy min, nem emlékszem egyszerűen, hogy mire költöttem. Már azokon túl, amikre emlékszem, nyilván a keverő, az tétel volt, de azon kívül... könyvekre és játékra ment még pénz, ezen kívül... ettem, és ittam alkalmanként. Duhaj egy életet élek, ha ezt megérzem, illetve, az "ez neked nem jár, mert rosszat dobtál kockával" gondolatmenet merülhet még fel.

Ja, leszakadt reggel a redőny fele, szerintem estére elenged a másik fele is. Nem tesz boldoggá, érthető módon, így nyár közepén, és gyűlölök szerelőt hívni bármihez, de ezt nem úszom meg, csak akkor, ha Nyüfiéknek nem kell redőny. Bár a villanyszerelőt se úszom meg, max majd Estel nyeri meg az otthonlevést és beengedést, igazából simán, tudtommal még mindig ő szokott otthon lenni napközben, bár ki tudja.

Asszem majd máskor folytatom, egész délelőtt írtam a bejegyzést a munka megszakításaival :D