szombat, szeptember 16

Lájv
Már a buszon ülve szedegettem össze gondolatokat, jó szokásomhoz híven, h majd jól el is felejtsem a gép előtt. De talán megmaradt valami. Szóval, vegyük előre a szubjektív részét a dolognak, mert talán könnyebb, és ebből át tudok úszni a megállapításokra. Vagy nem.
Nem tudom memondani, h ez volt-e életem legjobb lájvja, már csak azért sem, mert én szerveztem, és ez a tény erősen ráül ajátékra. Az biztos, h ezt élveztem a legjobban karakterileg. Az én NPC szempontomból is nagyon fontos volt az a tény, h végre érzelmileg is bevonódtam a játékba - és ez az, ami számomra a szerepjátékban a legfontosabb. Remélem, a játékosoknak is sikerült ez valamennyire, ha erre igényük volt. Azt láttam, h többnyire jól érzik magukat, figyelnek, és nem outolásba fulladt, mint a másfél évvel ezelőtti, hanem szép lezárása is sikeredett. Nagyon jó volt, hogy nem kellett noszogatni az embereket nagyon, maguktól működtek. Bár volt pár rész, ahol, úgy éreztem, megrekedt a folyamat néhány játékos számára, akik kimaradtak a háttéreseményekből. Ezen majd gondolkodom, hogyan védhető ki, valószínűleg több cselekményszálat kell elindítani, köztük olyat is, ami nem feltétlenül oldódik meg az este alatt, de a háttérben fennmarad, mint szóba hozható téma. Ezt a motivációs rendszert meg szeretném tartani, de bele kell kalkulálni a Ratzh féle embereket is, akik képesek elszórakoztatni magukat és a játékot csupán azzal, hogy érdekes karaktert hoznak. Illetve vannak, akik nagyon szeretnek kombinálni, jobban, mint intrikálni, legyen valamiféle kitalálható dolog is.
Hm.
Télen szeretnék egyet, bár ötletem még nem igazán van... de megpróbálnám több emberrel, több mesélővel. Az biztos, h olyan 8 ember reális egy mesélőre (10 is, de uilyenkor már nehezebb), és csapatokat kell mozgatni, mert 20 emberre úgy tervezni egyedi motivációs cselekményszálakat, h azok mégis összetalálkozzanak egy cél érdekében - nos, nehéz. Hm. Nem. Azt megtartom, h személyekben és nem csoportokban gondolkodom. Tehát ez limitálhatja a létszámot. Gondolkodom egy kérdőíven amúgy, az optimálisabb játékszervezés irányában.

Köszönöm mindenkinek, aki ott volt. Mindenkire szükség volt, és megvoltak a fogaskerekek.

Nincsenek megjegyzések: