kedd, július 5

x-men

a sok táboros nyekergés után vidámabb dolgok. még mindig kacarászós a tegnap esti X-men first class, csak ne kapna el valami heves pánik-jellegű kétségbeesés, amikor eszembe jut, hogy mennyi panelt, közhelyet pakolnak ezekbe a filmekbe. Oké, hogy képregény, meg mese... de... de... komolyan, dühít a világ sablonossága. Hogy csinos tinédzserek vannak csak, és azok problémáznak a kinézetükön. Hogy az orosz katonáknak perszehogy nagyon karakteres fejüknek kell lennie... és így tovább. Jellegtelen a háttér, no. Pedig a 60-as éveket is életre kelthették volna, hamár.

A setting még mindig kúl, szeretem az x-meneket, bár képregényt nem olvastam, lehet, h kéne. a rajzfilmeket kedveltem... a filmeket is. A fiatal Magneto meg a Xavier is jók, csak... csak.

És a mészárláshoz képest, amit a film közepében csaptak, mindössze egy csepp vér volt az egész filmben. ÉS ez GÁZ. Most nagyon gyűlölöm ezt az álszent prűdséget, ami műanyaggá teszi a világot. Az erőszak nem vértelen, és ez így hazugság.

1 megjegyzés:

Gandalf írta...

A sablonok direkt voltak: a hatvanas évek filmjei előtti tisztelgés, főleg a James Bond-filmekhez volt sok az áthallás. :0)
Nem a hatvanas éveket akarták hitelesen bemutatni, hanem a hatvanas évek hollywoodi filmjeinek a világát.

Az meg, hogy miben mennyi vér van, nem a film készítői, hanem sajnos a stúdiók határozzák meg: egy bizonyos büdzsé fölött egyszerűen nem engedik, hogy PG-13 fölé menjenek.