kedd, január 31

hm, elgondolkodtatott egy másik felületi bejegyzés a farsangról, így a körömlakkszagú irodában (igen én voltam, és nem szégyenlem).
nekem tetszik, hogy steampunk, alapvetően jó a téma, fogaskerekek, viktoriánus ruhák, meg ilyesmik mindig bejöttek. az más kérdés, hogy én magam sose az elegáns kategóriában éreztem magamat, hanem a punk részlege, a kiszakadt csipkeblúzok és rozsdás wc-láncok körében. Meg mostanában szinte semmi időm nincsen, így a jelmez korántsem olyan triviális, mint gondoltam volna. Kezdve onnan, hogy gótnak ugyan bármikor öltözöm, de, ha jelmez, akkor nyilván nem gótnak kell öltözni pont ezért. Úgyhogy barátnőktől fogok kölcsönvenni ruhát, hamár kb egy méret vagyunk, és majd utolsó pillanatbanveszek szigetelőszalagot, és pár kémcsövet magamra... :nos: meg a porszívó csöve, ugye.
Mindegy, a lényeg az, hogy nem igazán értem az mtt farsangi bál ruhaproblémáit. Szerintem soha nem vettem még ide új ruhát. Sőt, az sem rémlik, hogy túrtam volna. Van két "báli" ruhám, illetve lenyúltam a húgomtól még egyet tavalyra. A három közül az egyik szalagavatós (és újonnan is valami olcsó butik volt), és többnyire azt hordtam komolyabban bálozós időszakomban is (amikor nem az anyámtól örökölt rózsaszínt,ami azóta jelmez lett a furcsapárban). A másik kettő hasonló fazonú, csak turkálós.
Meg vannak ilyen mindenféle félgót dolgaim, jellemzően turkálós feketecsipke-izék, aztán viszlát.
Nem szoktam pénzt költeni a farsangra, és most sem fogok (a fűzőt nem ott fogom felvenni). So what?

Igen, érzem én is a nyomást, hogy most is egyéniségnek kell lenni, de csak és kizárólag a saját hibám, ha hagyom magam.
Max nem lesznek fogaskerekeim. Nem lehet mindig minden.

2 megjegyzés:

Julcsi írta...

totally agreed. vénségemre világnézeti punk lettem...?

Sütitolvaj írta...

én szép akarok lenni :ego: