péntek, június 1



A játék főszereplői a cseregyerekek, vagy ahogy önmagukat szólítják: az Elveszettek. Gyerekként vagy felnőttként ragadták el őket az életükből, hogy aztán éveknek, vagy akár évszázadoknak tűnő időt töltsenek el Tündérhonban, gyönyörű, de embertelen urak és úrnők tulajdonában. Tündérek étkét és italát fogyasztva maguk is apránként tündérré váltak, testük lassacskánt a szerepükhöz idomult. Azonban néhánynak sikerült elmenekülnie. Az otthonuk emlékeibe kapaszkodva törtek utat maguknak a Sövény ágas-bogas tüskéin, azon a határon keresztül, ami elválasztja a halandó világot a Tündérhontól.

A hazatérés azonban túlságosan keserédessé lett. Egyesek 20 évvel azután bukkantak fel újra, hogy először eltűntek, még ha nem is tűnt ennyinek a Tündérhonban töltött idő. Mások Árkádiában érték el a nagykorúságukat, és hazatértükkor azt tapasztalták, hogy alig pár óra telt el elrablásuk óta. És majdnem mindegyik úgy találta, nagy rettenetükre, hogy nem hiányolták őket. A Tündérek alaposak voltak. Mindegyik elragadott cseregyermek helyébe másolat került, egy dolog, ami úgy nézett ki, mint ő - de nem ő volt. Most, hogy egy nem emberi idegen foglalta el az életüket és nincs hova menniük, az Elveszetteknek meg kell találniuk útjukat egy tőlük elrabolt világban.

A Changeling olyan emberek küzdelmeiről és álmairól szól, akik többé nem ugyanazok, mint voltak, halandó testüket átszőtte a tündérmágia. A Maszknak nevezett illúzió elfedi átváltozott testüket, ennek révén tűnnek embernek - pedig ez a fogalom többé nem alkalmazható rájuk. A halandó valóság és a Tündérhon valószínűtlensége közti ellentét színezi a történeteiket, oly módon, mely sokszor szépségként vagy őrületként jelenik meg, vagy akár mindkettőként.

(folyt. köv., meguntam egy időre :D )

a kép Chrisről készült pár évvel ezelőtt MTT farsangon.
és félig bedagadt szemmel nincs kedvem a magyartalanságokat leellenőrizni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Dejóez!
Mire készült?
(Emlékeztet pár dologra, de nem vagyok biztos)

gothposeur írta...

szerepjáték ismertető/beharangozó fordítása D:

Névtelen írta...

Van benne kis Raymond Feist, meg kis Elveszett Mesék, meg kis Longest Journey... Jól hangzik :)
Befogtam :D

Névtelen írta...

ez teeetsziiiik:)

Rabyn