csütörtök, november 19

Hollow One

Jóreggelt, jóreggelt, jóreggelt.

A tegnap esti világfilozófiámmal sikerült Inszéjnt megdöbbentenem, ilyenkor azért úgy érzem, hogy igazam van a nem gondolkodással kapcsolatban. Ha elfogadom, hogy a világegyetem valószínűségből, lehetőségekből áll csak, és nem tényekből, akkor igazából nehezen beszélek bármiről is. Hiszen még a valószínűség is csak mihezt képestség.

Meg persze tegnap olvastam metafizikáról is cikkjellegűséget - na, nem a tartalom az érdekes most, hanem a forma. Csipázom a nyelvi sznobságot. Serkenti az agyműködést, és kibaszott felesleges, írná inkább érzékletesen. Nem, ez nem matek. A tudományos értekezéseket nem azért írják, hogy elolvassák. De szerintem a filozófiai izékben több szerepe van a szavaknak, a szövegnek, tehát igazából csak manír az, hogy ez a fajta leírás a legcélszerűbb. (Jó, valószínűleg nem számít a célszerűség. Pozőrség, az számít.)
Asszem ideges lettem volna  a filozófiai irányzatoktól, ha netán tanulom őket - azért teljes komolysággal beszélni valamiről, ami csak feltételezés...
--

Voltunk előadást nézni, saját kettőzésemet - hát, nem volt egy sétagalopp az előadás, túl sokat láttam próbán ahhoz, hogy viccesnek találjam a szöveget. Meg a begyakorolt szituációs dolgokat. Persze néhány új dolog (meg a bakik ugye) szórakoztatott, de az egészet nem élveztem. Kritikus vagyok asszem. Csak remélni tudom, hogy a mi előadásunk élvezhetőbb volt.
Egyesével a többséggel csak kisebb problémáim vannak amúgy, tehát nem tudom, mitől működhet vagy nem működhet az előadás. A nézőknek azért tetszett a folyamatos kacarászások alapján.

aztán még ültünk és ittunk és beszélgettünk néhány lámpafényes, füstszagú félórát. pont jó volt. a se több, se kevesebb optimalizált esete.
--

kellene idő megint egy képzeletbeli helyen történő beszélgetésre. sajnos mostanában az időm is képzeletbeli. ma este próba, holnap előadás (Körmagyar!), szombat-vasárnap próba, a jövő hétről meg inkább ne is beszéljünk.
--

azért jó, hogy írok, mert így legalább illúziók, azok vannak. amik meg ugye elengedhetetlenek a létezéshez. zenélni kéne.

2 megjegyzés:

tünc írta...

mikor? jövőhéten jó ööö a hétfő és a péntek este.

gothposeur írta...

péntek este bemutatnk van, hétfőn meg próba :P
a péntek estire viszont jöhetnétek :D