csütörtök, augusztus 29

Megint sikerül úgy éreznem, hogy tök mindegy, mekkora erőfeszítésrt teszek valamibe, vagy én milyennek érzem az eredményt, nincsen korrelációban aztán a rólam és/vagy a munkámról kialakuló véleményekkel. Oké, időnként, egy-két embernél igen. És tudom, hogy sok tényezőt figyelembe kellene vennem, többek között az elfogultságokat és rész-ismereteket, illetve az elfogultságokat és azt is, hogy attól még, hogy valaki határozottan jelent ki valamit, még nem biztos, hogy az én mércémmel is megalapozott (értsd: tájékozott és a lehetőségekhez képest objektív) a véleménye.

Asszem van pár olyan önértékelési zavarom, amivel sürgősen kellene kezdenem valamit, mert morcossá tesznek. (És megbénítanak.)

Ráadásul kibaszott munka, nem végzek semmivel sem időre, és most itt a nyakamban pár megoldhatatlannak tűnő feladat is, és mindig akad hiba, mindig, dehát MIÉRT, ilyenkor úgy érzem, tényleg semmire sem vagyok alkalmas.

Jó lenne ha nem csak én, hanem a világ is a helyemen értékelne, és ez a kettő ugyanott lenne, ugye.

3 megjegyzés:

Az Ember Akinek Egyszerre Négy Felesége Is Lehet írta...

Szerintem az marhára nem önértékelési zavar, ha morcos leszel tőle, hogy egy tevékenységbe eszméletlen mértékű energiát teszel bele, tovább megyek, a szívügyeddé válik, a szó legnemesebb értelmében - aztán fél-, vagy részinformációkból származó, nem igazán objektív, időnként homályos és negatív véleményeket kapsz vissza. Ettől rohadtul morcos lenne bárki, alsóhangon. Nekem speciel egyszerűen eldurranna az agyam...

Abdul

Sütitolvaj írta...

napi bölcsesség: amíg nem tanulod meg a saját teljesítményedet magad értékelni, addig az erősen ad hoc külső véleményeken fogsz függeni az szar, mert majdnem mindenki a saját aktuális lelkiállapotát és a közösségi trendeket tükröző részinformációkból összerakott véleményét fogja mondani.

gyors megoldás: válassz ki néhány olyan embert, akinek számodra fontos és releváns a visszajelzése és beszélgess el velük _hosszan_ meggyőződve arról, hogy azoknak az információknak a birtokában vannak, amik alapján szerinted meg tudják ítélni a teljesítményed. illetve, ha ők nem teszik, próbálj meg te a problémák gyökeréhez nyúlni. pl. "gillz ezt és ezt nem csinálta - pedig gillz próbálta ezt és ezt csinálni, csak ezek szerint nem elég hatékonyan és nem volt transzparens maga a próbálkozás, tehát azt kell a jövőben jobban csinálni."

zs.gothpunk írta...

Nem tudom, hogy miről van szó, de szerintem kurvajó dolgokat tudsz csinálni.