csütörtök, július 27

Felagundnak ide is a választ be, mert ott csak komment:

hm. egy másik oldalt is megemlítenék, a kép teljesebbé tételéhez:
vagyunk páran, akiknek ugyan fontos a közösség, meg az emberek az emtétéből, illetve rendelkezünk Tolkien iránti érdeklődéssel, de kifejezetten nem "tolkienes" dolgokat szeretnénk alkotni, mert maga a kreatív folyamata fontos, nem az, hogy tolkieni legyen. Vegyük a színkört, vagy a tetszhalott énekkart, vagy leginkább a táncosokat.

ezek mind elegendőek lennének, akár külön-külön is, hogy függetlenné váljunk/anak a társaságtól, de - mint látod, nem sikerült. és ez nem rajtam múlt

más: azt írod, hogy az újaknak, ismerkedőknek kéne programot (tábort) szervezni. kizárólagosan; a régebben ittlévőkben vagy nagy adag fanatizmus kéne, hogy érdeklődjenek 15szörre is aquena nyelvleckék és a tündék nemiélete iránt, vagy szervezniük kéne . A maradéknak, akik már túltárgyaltnak érzik a balrog szárnyát, vagy egyszerűen a hangulat miatt szeretik az egészet, nem a tudományos (nyelvészeti, történeti stb.) miatt, és nem válnak akármilyen okok miatt szervezővé, nincs helye az elképzelésedben. Pedig szvsz ez a csoport is belefér a képbe - vagy alkossanak maguknak külön, Tolkien-iránt-kevésbé-elkötelezett-de-érdeklődő Társaságot?

Abban igazad van, hogy az ismeretterjesztést, toborzást nem végzi elég határozottan a társaság. De az okokban meg a fenti hozzászólásoknak van igazuk (emberhiány, stb.)
De szvsz a fenntartásra is ugyanolyan szükség van, mint a toborzásra, és legalább ezt valamennyire sikerült (jó, a csökkentett szétesést) produkálni.

Hm. Ugyanoda lyukadtam, mint a többiek: tevékenyen és nem csak szóban kell résztvenni abban, amit szeretnél megvalósítani. Ne azt mondd, h szervezők, csoportosítsátok már át az energiátokat, mert ez nekem nem tetszik, hanem állj be, hogy legyen még erőforrás.

A nép, meg a cél is fontos. Ne feketefehérítsünk, mert az egészségtelen :P

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hehe; Kőhegy-Szeged-Velem1-Velem2-VG-Szorospatak, mind végig. hányan vagyunk így...? (gyanítom, egy kéz elég.)

gothposeur írta...

várgesztesen nem voltam végig :P