kedd, augusztus 15

jajj, ez nagyon nem tetszik első ránézésre. mi a francnak ellentábort szevezni? mert olyan szaga van, már az alternatív elnevezésnek is.
Wazzeg, egy kicsit több együttműködő-képességet!

Elmondjam, miért tartom rettenetes baromságnak? Mert ahelyett, hogy összekapná magát, és a Szektának szervezne valamit, inkább kihátrál a vitahelyzetből. Nem a Társaságnak, hanem magának akar valamit - nem azt mondom, hogy nem sikerülhet, sőt, mért ne lenne jó, de ugyanezt megtehetné a kereteken belül, ha el tudná viselni, hogy nem csak az ő szempontjai érvényesek a helyzetben.
A közösség sajna arról is szól, hogy kompromisszumokat kell elviselni.

Nem, ettől a tábortól nem lesz hiteles a rinya. Ha az MTT-n belül csináljátok meg, akkor lesz az.

Igen, most felháborodtam. Nem ez az útja a konfliktuskezelésnek.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én és még páran próbálunk beszélni az illetővel, mert ha nagyon erőlteti, csúnyán pofára fogja ejteni magát...

gothposeur írta...

hú, az jó :)= sok szerencsét a beszéléshez :D

Névtelen írta...

Azt jól látod, hogy nem a Társaságnak (Közösségek) tervezi ezt a tábort, de az okát szerintem túlságosan leegyszerűsíted. Igen, az akcióban vitathatatlanul benne van a kompromisszumok tudatos kerülése, de ez nem tekinthető egyszerűen a konfliktuskezelés egy rossz útjának.
Többször elmondta, leírta, hogy egy erős ismeretterjesztős, erős keretjátékos tábort szeretne végre látni, amelyet (ezt már én teszem hozzá) ezzel a közösséggel még egyszer sem sikerült megvalósítani. (az eddigi táborok rövid összehasonlítása szerintem)

-1. táborban viszonylag sok (eddig a legtöbb) ismeretterjesztő előadás, és egy közepes keretjáték volt (várost alapítunk, kereskedünk, gazdálkodunk, feloldjuk az átkot és királyt választunk) eközben viszonylag kevés program. Közösségi szinten: egymásra rácsodálkozás, kezdeti megismerkedés.

-2. táborban kevés direkt ismeretterjesztés volt, de a szervezett esti mesékkel és a komoly, tényleg történetet elmesélő színdarabokkal összességében talán még több ismeretet lehetett átadni. Ez volt azonban az a tábor, ahol nem volt kerettörténet (lehet cáfolni): várost alapítottunk, aztán jött a király és megdicsért minket. Ennek ellenére a csapatok saját aktivitásuk miatt talán ekkor érezhették magukat leginkább középföldén, a tündék és az ősi embernépek között. Rengeteg program is volt, bár ezek inkább adódtak az akkor még aktív MTT-s művészeti csoportosulásokból, mint a tábor kereteiből. Közösségi szinten: a csapatok egymásra találása és a közös (még Tolkien iránt lelkes) alkotás.

-3. táborban sokak szerint erős kerettörténet volt, és tényleg szeretném ha valaki ezt a történetet nekem is elmesélné. Amit én ebből láttam: várost alapítunk (újszerű gondolat), jönnek a hírek hogy félni kell és jön a király, jön a király, meghal a király és félünk. Tény, hogy mindezzel együtt valóban ez a legtöbb akciót felvonultató történet, kár hogy az akciók több mint feléről csak levélben tájékozódunk. Mindehhez a 2. tábornál is kevesebb direkt ismeretterjesztés. Viszonylag kevés program. Közösségi szinten: a közösség szétdarabolódásának erősödése, az egyes darabok megerősödése.

-4. táborban kevés, a 2. táboréval közel azonos mennyiségű direkt ismeretterjesztés és egy közepes keretjáték (kb. mint az 1.-ben): összegyűlnek a követségek, megtámadják őket, tesznek valamit amire nem emlékszünk, majd meggondolják magukat. Viszonylag kevés program. Közösségi szinten: csapat és tábori szinten is egymásra újra rácsodálkozás, és mint a mellékelt ábra mutatja, Tolkien iránt is ismét lelkesedő társaság ;)

Ami miatt mindezt leírtam: erős keretjáték és ismeretterjesztés nem csak az eddigiekben nem sikerült, de nagy valószínűséggel, ezzel a Közösséggel (anyázás vagy tömegverekedés nélkül) egyáltalán nem kivitelezhető.
Ha az anyázást ki akarjuk küszöbölni, akkor a három paraméter közül (keretjáték, tolkieni ismeretterjesztés, közösség) valamelyiket ki kell venni. Most teljesen logikusan épp ezt tervezik. Vagy marad mind a három és az anyázást koordináljuk ;) (én ezt tenném)

gothposeur írta...

a leegyszerűsítésben igazad van :)=
de én a valóságtartalomtól függetlenül is túl sok dacot érzek a kezdeményezésben. valami olyasmit, hogy nem tetszett, amit most csináltak ŐK (igen, szvsz van egy ilyen határozatlan Ellenséges tendencia - persze ez is sarkítás), tehát akkor MI majd csinálunk egy olyat, ami nekünk jó. ŐTŐLÜK függetlenül, ha nem egyeznek bele abba, amit MI akarunk.
Na, ezen lettem ideges.

Normális szvsz az lett volna, ha azt mondja, h meg szeretné csinálni a tábort, ehhez embereket gyűjt, és ezekkel az emberekkel közösen egy baromi jó tervezetet ad le, mindenféle indoklással (és ez lehetséges is, ha jól válogatja az embereket).
Tehát az oké, hogy meg akarja csinálni, csak éppen nem akar közösséget vállani azzal, hogy milyen az MTT.

A három paraméteres dologban szvsz az sántít, hogy ha van erős szerepjáték, meg erős (ismeretterjesztő/keretjátékhoz kapcsolható) program, akkor az építi a közösséget is. Vagyis persze jó vezetés, és olyan emberek mellett, akik ezért jöttek táborba.
Jó, ebből a szempontból tényleg nem mindenkinek szól - ezért sem tartom alkalmasnak a lájvot A Tábornak.

Meg talán ki lehetne kisérletezni, hogy mennyi keretjátékot visel el a társaság, mert a felsorolás alapján nem derült ki :D

gothposeur írta...

Felagund:

1. tudom, h van neved, én viszont azt nevesítek/nem nevesítek a blogomon akit akarok :)=

2. oké, akkor úgy pontosítok,úgy értem ezt a magadnak szervezed dolgot, mint ahogy én szerveztem a Színitoszt anno. Saját elképzelések alapján, saját elvárásszinthez - de eszemben sem volt MTT színjátszókörnek nevezni, éppen ezért. Az Alternatív táborban a leírtakon felül pont az szúrja a szememet, hogy meg sem próbálod az MTT-n belül. Legalábbis nekem ez jött le az Alternatív elnevezésből, meg a többi hozzászólásodból ;)

3. Nem igaz, h nincs minimális igény sem. Nekem úgy tűnik, van, ezt elég sokan beírták a fórumon. No mindegy.

4. a közösség polipkarjais hasonlatodat inkább meg sem próbálom elemezni - szvsz nem zárja ki és nem is nehezíti meg egy baráti társaság a szerepjátékot. itt valami félreértés van.
Most úgy tűnik, mintha azt mondanád, hogy azért nincs igény Tolkienre, mert az embereknek fontosabbak a barátaik :LOL: .
Nem tudom, én barátokkal szoktam szerepjátszani.

Szóval még mindig azt mondom, hogy talán az MTTvel együtt kéne, nem azon kívül. Ez pesze nem azt jelenti, h csak MTT tagoknak,hanem oké, külsősöknek is mehet a tábor, ezt nem is kifogásoltam ;) - csak ne oszoljunk már sokfelé, azért az nem olyan vicces :)

Node, kézdünk szócsépleni. Mindent leírtam, valanmit többször is :D

Névtelen írta...

Aurea mediocritas.
Avagy Arisztotelésznek megint igaza van.

Névtelen írta...

"Nem a közösségen át megszerettetni (?) Tolkient, hanem Tolkien megismerése által közösséget formálni"

Ez azért jó, mert lesz még egy 1. tábor, csak most egy kicsit erősebb keretjátékkal. Csak arra kell vigyázni, hogy az utána lévő évben megint csak olyanok jöjjenek, akik még nem voltak táborban, különben az is már 2. tábor lesz minden velejárójával együtt.