szerda, február 14

újabb bloglánc, ezúttal. nyúlontúl dobott meg, 9 zene, meg valami szöveg :D.

1. Dive: Machinegun baby
a zenekart szeretem olyan két-három éve. Még Tigrisnyúl révén ismertem meg, és ezt a számot azonnal beleválogattam az eddigi egyetlen DJ settembe. Olyannyira megkedveltem, hogy még pólót i gyártottam ezzel a felirattal (X tiszteletére, aki meg azonnal szegecsfej karakter lett :D ). A ritmikus zörejek bejövősek. A Dive meg még dallamos is.

2. Diary of Dreams: Chrysalis
Kellett gondolkodnom rajta, h a DoDtól mi is a kedvencem. Lehetett volna a keringő, vagy bármelyik slágertáncos szám, de végül ez lett az a szám, amit többször egymás után meg bírok hallgatni. Katarzis, megminden. Gyönyörű zene, és nem a megfogalmazható dolgokat jelenti számomra. Az olyasmit, amitől spontán könnyek kezdenek el csorogni a szememből. Megesik.

3. Deftones: Passenger
Ebben énekel a Tool énekese, akinek a hangja... no. Száguldozós szám, éjszaka az országúton, üvölteni a szélbe, és nem egyedül ülsz a kocsiba, és senki nem törekszik a normalitásra. Loopra állítva szintúgy.

4. Leaether Strip: Evil Speaks
Ugyanebbe a kategóriába tartozik a Headhunter a Front 242től, de mostanában inkább ez az a szám. Amitől rohangálni van kedvem, vagy csak szimplán twistelni a tánctéren. Benne tud ragadni a fülemben hosszú napokig, és akkor is tudok rá táncolni, ha csak belül hallom.

5. London After Midnight: Kiss
Nem vagyok benne biztos, h ezt magyaráznom kell. Mint a Garbagetől a Rush. Akkor jó, ha valakinek szól. Nem. akkor jó, ha a megfelelő embernek szól.
Meg persze egy időben a gót bulik elmaradhatatlan száma volt, nem volt nehéz vésődnie.

6. Tiamat: Cain
Az együttes is egy korszaka az életemnek. A számaikban rejlő érzelmi töltés gyakran pont megtalált. Ez a szám már átmenet, mert ráadásul a Bloodlines zenéje, és mint ilyen, többszörösen kapcsolódik. Ha csak Tiamat, akkor Brighter than the sun, meg I am in love with myself, de ez a kettő így jó.

7. Suicide Commando: Better off dead (remixed by dive)
X dala. A második. Feltűnően emlékeztet a Dive számra a listából :)=. Néha ezzel a lendülettel törtem magamnak utat a BKV-n a metróban és amúgy is. És szerettem volna tényleg hallgatni.

8. Muse - Stockholm Syndrome
Ahh, Hegylakós áttűnés. Mint Methos-rajongó, a kedvenc részem természetesen a Apokalipszis lovasai kétrészes dolog volt. És persze abban fejti ki Methos Cassandrának, h tudod, Stokholm szindróma, ne parázz már azon, hogy anno belém szerettél. Vháhh :D

9. The Crüxshadows - Carnival
Azt hiszem, másfél-két perces az egész, amolyan átvezető szösszenet. Kevés hangszer, női énekhang is. Már évek óta szeretnék összehozni rá valami táncos dolgot, csak annyira rövid egy nagyobb dologhoz, kisebbet meg egyedül kéne, az meg nehéz.

Lehetne írnom hat éves zenékről, meg tuti kihagytam azt a számot, ami a legfontosabb, vagy a második legfontosabb, vagy van valami jó sztorija... nem baj.
Megjelölöm: Greed, Vimpár, Patiszon, Csintz, Rabyn, Dru, Kincső, Míriel, Petya. Drímőrt már úgyis szólította más :D

Nincsenek megjegyzések: