csütörtök, június 18

hehh. meg van a hátránya az egyedi nicknévnek. a gothposeur-ra rákeresve kiderül az életkorom, nevem, blogom, lakóhelyem, igazából csak végig kell lapozni pár oldalt. Mondjuk ezek személyes ismeretségből is könnyen kiderülnek, csak azért nme kezdenék semmi olyan dologba, amihez titokban kéne tartanom magamat.
--
tegnap művelődtem kicsit, leghíresebb fényképek alapján, mostmár tudom, mi van az "éhező etióő gyerekek" kliséje mögött, és azt is, hogy a világ valóban olyan kontrasztos, mint egyesek sejtetik. csak az ember nem képes akkora végletet átfogni általában, kellenek az elmosásos, a súlyok csökkentése. Szerintem az egészben az a legszeb, hogy mindez ellenére még vannak emberek, akik segítenek a másiknak, és hisznek dolgokban.
Jólvan, máskor meg azt nem értem, hogyan képes valaki elfelejteni, hogy igazából nincs igaza, csak kényelmesebb úgy?
Izé, szal konkrétan a szabadság-egyenlőség-testvériség dolgokra gondolok, amik számomra egyértelműek, mégis vannak olyan emberek, akár a közvetlen környezetemben is, akik ezt nem így gondolják.
Mert mégsem vagyunk egyenlőek, mégsem jár mindenkinek ugyanaz, mégsem lehet bízni az emberekben.
Pedig az Isten (vagy az emberen kívüli akármi, aka világmindenség meg minden vagy akár a hall, hogy legyünk gótok) "szemében" mindenki egyenlő. A különbséget mi tesszük. A többi hübrisz. Pont.