csütörtök, február 16

megnéztem a Sherlock Holmes sorozat másodk évadjának első részét, mostmár Sherlock kezd elviselhetővé válni, bennem meg erősen feltámadt az igény arra, hogy zseni legyek. Mondjuk attól tartok, h az egyrészt már nem leszek, másrészt meg a mintafelismerő és kiegészítő egységem inkább a dramatiurgia alapján él meg, ergo a valóságot kevésbé tudomkikövetkeztetni.
Persze becsapott a rész, ami amúgy kb az utolsó pillanatig nagyon jó volt, csak a legvége visszalépett a kalandfilmes sztorik közé. Igen, logikus volt, megminden, de, bármennyire sajnáltam volna, jobb lett volna a csavar nélkül. Én arra lettem volna kíváncsi, akkor mi történik. Nem baj, így nem szomorú.
Brainz is the new sexy..

Megvolt az ME3 demoja, kiábrándító, h  a legizgalmasabb most a karaktergenerálás volt, pedig az ugyanaz, mint az előzőkben. Kurva sok cutscene, kevés beszélgetési lehetőség, plusz harc-harc-harc, ami részletkérdés. Talán a sok cutscene zavart leéginkább, mért nem lehetett megoldani őket minimális interakcióval? Még reménykedem benne, h ez csak a demo, vagy az eleje, de a közepéből kiszedett részletet is úgy építették fel, hogy cutscene -lövöldözés-cutscene-lövöldözés-cutscene, ami borzasztóan kiábrándító.
Interakció, valami? Megvárom, amíg valaki a környezetben beszámol róla.
Ráadásul az irányítása sem tetszik, nem jó, hogy ugyanazzal a gombbal ugrok-megyek fedezékbe-lépek interakcióra mindennel. Nyilván az egyéb irányítást tanulni kell,(küzdök is a Deus Exben a fura lehetőségekkel), és azalap guggolás-ugrás-oldalazás funkciók nem elegek ahhoz, h faszán lehessen a fedezékbe-bújást is eljátszani, de szerintem bőven elég lenne, ha a fedezékesdihez lenne saját gomb. Mert így simán mást fog csinálni a karakter, ha rossz helyen áll (ugrik fedezékbe bújás helyett, nem guggol le, mert átlós a fal, de eltalálják, nem tudok ellépni a fedezékből, mittomén).
Na, mindegy, eddig nem láttam még jobb harcmotort a HL2-nél, az valahogy használható nagyjából mindenre, amire egy lövödözős-mászkálós-interakciózó játékban szükség van.

Na, megyek ki loanstaffba.

Nincsenek megjegyzések: