szerda, november 28

Időtér

m-hm, egyértelmű megállapításokra jutok körkörösen, de nem baj. Például emgéri szenvedni rettenetesen alkotással, csak túl kell élni az első (aztán második és harmadik) nehéz indulást követő mélypontot. És valóban nem megy idő nélkül. Tényleg minden alkalommal újra kell járnom ezek a triviális köröket? Úgy tűnik, igen. Csak a nagy kép, csak az legyen (lenne) meg a szemem előtt.

Időket kell elkerítenem egymástól.

Mert amúgy vannak idők itt-ott, csak nagyon nem mindegy, hogy az adott esti pár órámat mondjuk fél héttől éjfélig (5,5 óra) mivel és milyen beosztással töltöm. Nézzük, mondjuk a  tegnapi plakátszenvedést alapul véve, arra kell két és fél óra minimum - és akkor csak elkezdtem, de egy időn túl nem tudok vele foglalkozni, mert elveszik a látásom, és tegnap már fizikailag se bírtam (ez mondjuk más kérdés). Kell vacsorázni, ez fél óra, és akkor benne van esetlegesen a boltba leszaladás is, meg a közben a tumblr utolsó átfutása, szociális élet az inerneten. Legalább azt nem esténként kell, mert munkában van rá időm. Ha sorozatot nézek (és nézek), akkor az minimum egy óra, akkor csak egy rész volt meg plusz az az idő, ami amúgy is elkúszik. De ez pl összevonható a vacsorával.
Kellene minden este olvasnom azokat a könyveket, amiket nem tudok hordani magammal táskában, ezek jellemzően szakirodalmak, de fontosak lennének. Fél óra. Kell játszani, erre egy óránál kevesebbet számolni fasság, mert lehet, hogy hamarabb megunom, de simán több is elszalad. Kell valami minimális rendet tartani - ezt mondjuk napi negyedórával megúsznám.
Speciel nem ártana mozognom valamit, vagy kiimenni és körbefutni a feneketlen tavat vagy csak felülni sokszor a csodálatos szőnyegen, ez megint negyed vagy félóra - egyezzünk ki 20 percben. És elalvás előtt is kell 15-20 perc minimum.

ez összesen olyan hat és fél óra. Szerintetek mi az, ami kimarad? Komolyan azt a kegyetlenséget várnám el, hogy döntsek , hogy játék vagy sorozat? Nevetgél. Jólvan, nem kivitelezhetetlen a dolog, nem, nem, nem. Értelemszerűen behelyettesíthet a kétésfél órámba a szociális interakció, az énekóra, a gyakorlás bármire, meg a bármilyen kreatív tevékenység. Alapvetően azt kellene szigorúan elkülönítenem, mert a töbi adja magát - oké, az olvasás és a mozgás nem, akkor azok is. Rendet úgyse rakok, csak szökőévenként, emg hétvégén, amikor emberek jönnek.
Megfejtem az időt, most majd a tér következik.

Nincsenek megjegyzések: