kedd, január 4

egy darab e-mailre várok lassan 45 perce, hogy egy munkafázist be tudjak végre fejezni, de nem, persze nem jön. ilyenkor darabokban telik az idő.
aggaszt ez a 2011, nemnemnemhiszek a számokban és az évek bármilyen erejében,it's all in your head, de tényleg, mégis, most 10 évig nem fogom szeretni az egyesek fehérségét, szárazságát az évszámokban. legalább a kettesek zöldje, legalább az.
ráadásul ... azárt mégiscsak elvárnám hogy a téliszünet után újult erővel legyek feltöltve elvágre volt egy nyugis karácsonyom, meg egy csomó pihenés, meg a hétvégén voltam házibuliban, ahol Himnuszt énekeltünk éjfélkor. Bár sajnos néhány barom petárdázott az utcán, és az mégiscsak zavaróbb, mint mondjuk a metrólépcsőn többszólamban énekelni.
De nincs újult erő, ellenben újult erővel lecsapó értelmetlenség és nihil, az van. És ebben az sem segít, h kínomban már netes újságokat olvasok, és elkezdtem odafigyelni politikára, vagy legalkábbis a közélet általam elérhető szegletére, és ilyenkor nem jó, ha zsigerileg gyűlölöm a tekintélyelvűséget. És nem szeretnék ilyen zsigeri izéből kiindulva kapásból beszínezni a dolgokat, és eldönteni, h kinek hiszek. De, asszem minden tőlem telhetőt megtettem.
És az egésznek semmi oka nincsen a józan ész szabályai szerint, minden valami optimumon történik, a körülmények nem ideálisak, de van munkám, van hol laknom, van kivel, vannak ismerőseim, vannak elfoglaltságaim, amikről úgy tudom, szeretem őket... tehát semmi jogom panaszkodni. És amúgyis, Afrikába éheznek, Dél-Amerikában meg sokan meghalnak a bűnözés következtében.
Mennyire nyomasztó már, ha az amúgy (általam)nem(teljesen)okés(nak tekintett) "nyugat" elkezd pozitívnak tűnni az idehaza támasztott alternatívával szemben. Gyűlölök két rossz közül választani.
Nem tartom jónak, sőt igazából elviselhető minimumnak mondjuk a hazai tévéválasztékot és műsort, de már csak azért is idegesít, hogy felső szintről beleszólnak, mert mi van, ha netán majd nem egyezik a véleményünk az adott kérdésben? A kikapcsolás gomb pedig hatékony szűrő. Lehetne.
Nem attól fog megváltozni az emberek gondolkodása, hogy megmondják nekik, mire szabad gondolni, és mire nem. Attól max a viselkedésük, de az meg... hosszú távon szart se ér.

Kávé. Utolsó 20 perc.

1 megjegyzés:

Aeglos írta...

A mondás: "az vagy, amit megeszel", a szellemi termékekre is éppúgy vonatkozik. Ha a tévében/rádióban pocsék, alja műsorok mennek, akkor az emberek is, akik nézik elkezdenek olyanná válni. Ez tény.
A probléma ott van, hogy kinek mit jelent a "pocsék, alja" és mire akarja megváltoztatni, ami szerinte meg érdekes és értékes.
Ennek az eldöntéséhez nagyon okosnak és függetlennek kéne lenni, a döntéshozóknál a második feltétel meg elég ritkán adott. :/