csütörtök, március 29

Tartalomgenerálás, mi?
Maximum reflexió, de az van.

Bazár az ld50.hu, ami számomra az egyik szubkulturális közegemet jelentette hosszú éveken keresztül. A barátaimmal nem egyezik a zenei ízlésünk, ez olyan tény, amibe időről-időre beleütközöm. Jelenleg nincs is olyan állandó társaság, akikkel tudok koncertre vagy buliba járni - ezt főleg arra fogom, hogy nem tartjuk már a kapcsolatot, vag nem érünk rá, vagy ilyenek -, de még emlékszem arra, hogy mennyire közösség-érzetem volt attól a ténytől, hogyugyan egyedül mentem buliba, mégis, ismertem az embereket onnan legalább látásból. Egy részükkel beszélgettem már fórumon, és ez egyfajta gyenge, de létező törzs (?) érzést adott.
Ez egyre jobban felbomlik, a facebook nem tartja meg a gyenge közösségeket, sokkal jobban leszűri baráti társaságokat személyes szimpátia alapján. Egyszerűen nem fogom nézni annak az adatlapját (vagy fel se veszem), akit nem tartok szimpatikusnak. De,egy fórum-alapú közösségben ezt nem tehetem meg, az az ember ott lesz, és a fejekben kialakuló közösség része lesz szimpátiától függetlenül. Ebben a tekintetben a facebookon sokkal szűkebbek azok a közösségek, akik így kapcsolatot tartanak - elenyésző az esélye a másokkal való megismerkedésnek. Ezzel alapvetően nem lenne baj, ameddig van alternatíva.

Általános gondolatmenetből amúgy van raktáron még, de nem ez a lényeg. Sajnálom az ld50 megszűnését, nem csak a hozzá kötődő emlékek miatt, hanem azért, mert ezzel a közössége is megszűnik. Töredékekben, egyéni ismeretségek alapján nyilván megmarad, és a folyamat nem ma kezdődött, persze, de nem tudom, hol lesz helye a cyber-gót-ipari-dark-szubkult érdeklődésű embereknek. Kicsit olyan ez az egész, mintha az érdeklődsek mentén kitágult internetes közösségi háló megszűnne, és kicsiben ez is történik. Nem akarok a szomsédaimmal ismerkedni, na. Közös érdeklősésű /hobbijú/ízlésű embereket akarok megismerni, velük forogni egy közegben, ha már pl. a munkahelyemen ezt nem tehetem. És erre kell egy közeg, amit a facebook nem tud megadni.

(Talán pont ezért fontos a tolkien.hu-t fenntartani, és tartalommal feltölteni még akkor is, ha most egyszerűbb és kézenfekvőbb nem ezt használni. Valahova fejlődni kell. )

A gyakorlatias problémám meg szimplán az, hogy az ld50-ről néztem meg a bulikat, koncerteket - a facebook esetleges, és a kib koncertfotókat mégis, hol lehet megnézni, ami nem vmi random ember random válogatása?

Namindegy, Etiópiában meg éheznek.

4 megjegyzés:

Sütitolvaj írta...

Miért szűnik meg? nem tudják fenntartani a tárhelyet? nem lesz másik?

gothposeur írta...

http://www.ld50.hu/article/ld50/workshop/gameover

mert már nincs rá idejük, és már egy ideje amúgysem él, csak vegetál a közösség, meg pláne, mint portál.

most elvileg szerveződik valami, nem tudom, mi lesz belőle.

Dreamer írta...

Sok dologgal indokolják.

Leginkább azt gondolom, hogy Damage inkább könyveket ír, 9th emigrált Londonban és ott építgetné a kis életét, Liquid meg babázik, mertzhogy fia született. Pénzt érte nem kapnak, a lelkesedés elfogyott, és már nem bírják pusztán lelkesedésből tovább tolni az LD50 szekerét.

Sütitolvaj írta...

most kéne jöjjön az új/másik generáció, vagy egyáltaln csak egy másik csapat, ami tolja tovább, vagy kreál egy másik oldalt/hasonló közösséget... gondolom az a kérdés, hogy lesz-e ilyen?