csütörtök, augusztus 16

mégtovább

A tegnap esti whisky-kóla Hannával a közeli kávézóban helyretett - meg arrébbtolta a megfázásomat a torkomról mindenhova -, jó volt, végre a jövőbe is lehet tekinteni, meg ilyenek.
A tábor óta amúgy egyre több dologra jövök rá az mtt táborokkal kapcsolatban, és egyre jobban helyükön tudom kezelni a sikereket és hibákat. Ez elsősorban a 2008-as táborra vonatkozik, mert azzal kapcsolatban a legellentmondásosabbak az érzéseim. Az akkor elkövetett hibákat már sikerült kigyűjteni, viszont arra folyamatosan, újra és újra rájövök, hogy voltak olyan pozitívumok, amiket sikeresen vittünk tovább MTT táborokba. Azután a tábor után jött rá a szervezőség, hogy nem, a táborszervezés nem csak a főszervezők dolga, kell oda szervezői csapat (nyilván a ló másik oldalára estünk következő években a 30-40 fővel), a közösségvezetők aktív bevonása az előkészítésbe. Kellenek a jól definiált különböző főszervezői funkciók: először én a Valinori táborban találkoztam olyannal, hogy külön keretjáték főszervező, de akkor a többi főszervező leginkább csak a helyszínnel és a logisztikával foglalkozott, a közösségek koordinálása, a programok levezénylése nem volt főszervezői feladatkör/felelősség (been there, done that). (Várgesztesről lemaradtam, azt nem tudom, ott mi volt). Eryn Vorn óta vannak dedikált főszervezők (keretjáték, program, logisztika) a táborvezető mellett, ez akkor is sikerélmény, ha tök természetes evolúció eredménye :D Következő évben jött be a HR-es a csapatba, ill. az azóta eltelt táborokban folyamatosan változik, hogy éppen a "programos" hol is helyezkedik el, hány emberrel milyen funkciókban.

Az azért durva, hogy még mindig nem tudok leállni az elemzéssel, pedig már napok óta aktívan folyik a fejemben, kiírva, kibeszélve.

Nincsenek megjegyzések: