szerda, október 24

KÖMF

Jó volt.

Nagy a kísértés, hogy csak ennyit írjak, pedig voltak falevelek a levegőben, köd a reggelben, és aranyló őszi délutánok, amiket sajnáltunk otthagyni nagyon. Ja, nem hazafelé, hanem akkor és ott kellett bemenni a rétesezőtől az iskolába, és műhelyt tartani. Ami amúgy nagyon jó volt, csak éppen jobb lett volna kint eső, amit bentről jobb hallgatni.Ugye? Semmi sem jó. (Dehogynem.)

Ugyan magával a szervezéssel voltak nekem is problémáim, meg leginkább másoknak, a rendezvény maga jól sikerült úgy általában.

Amin lehetne javítani:

  • időbeosztás: túl sok volt a műhelyidő ilyen rövid rendezvényre. Műheéyvezetőként mindkettőnket kikészített, egy emberes műhelynél el se tudom képzelni, hogy mi volt. És a tagok is fáradtak voltak a végére, bár szerencsére úgy jött ki lépésben, hogy lazábban tudtunk dolgozni pont a felkészüléskor, mert akko nagyjából az egész napjukat azzal az egy jelenettel tölthették.
  • szervezés
    • nem volt összefogott az utolsó napi elpakolás - én pl. nem tudtam, hogy hol és mit kellene segíteni, és csak a végén jutottak el a szervezők addig, hogy ja, akkor a maradék csellengőket megkérjük, h segítsenek, de addigra már egy csomóan hazamentek. Ez is pont olyan szervezési feladat, mint bármi más.
    • még az egyszerűbb szöveges jelenetekhez sem árt, ha a megtanulandó szöveget időben megkapják a szereplők, mert az idő. Impró esetén működik az aznapi egyeztetés és próba, ha van rá idő, de amúgy előre kell szöveget tanulni.
    • Ne vigyék el egy elsősorban kreatív rendezvényen a műhelyek tagjait szervezni (próbálni) műhelyalkalom alatt. Oldják meg az ebédidőn kívüli szabadidőben. 
    • Tudjuk, hogy ki a mindenkori programok felelőse, kit kell keresni, hogy mi pontosan hogyan zajlik, és ő tudjon erre válaszolni. 
    • Egy főszervező ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is lássa át az egész rendezvényt és legen képes koncentrált vezetésre.
Most így hirtelen ez jutott eszembe, alapvetően nem volt olyan probémám, ami elrontotta volna az egész rendezvényt, de ezek a dolgok esélyesek voltak rá.

Ami jó volt, az egyrészt a "keretjáték" volt: pont elég volt, egyszerű, és számomra megteremtette a völgyzugolyi hangulatot. Nagyon jó volt a műhelycsapat, és sikeresnek s mondhatom, mert a 7 kisjelenet, amivel előálltunk, az nem kevés, LEP-i előadásnak majdnem mind mehet majd. Oké, a premieres bemutatókra nem, de oda nem nagyon tudom, h mit lehetne, szal majd Ankalimon eldönti, oszt csá, ezzel nem foglalkozom ilyen szinten, csak úgy, hogy ami van, azt lökdösöm előre, meg majd kiírom, hogy ahló, írjatok dolgokat, mert nem lesznek.

Meg még a karaoke est, az kissé kárpótolt az elmaradt énekműhelyért, és aztán az utolsó este, amikor beszélgetések, lelkizések, beszólások, és az általános jelenlét, az. Voltak drámák, meg ugráló emberek, meg nosztalgia, meg egymás humoros és kevésbé humoros szekálása, meg minden, amit egy ilyen őszi rendezvényünktől várok.

Azt nem tudom, hogy általában mennyie vitte előre magát a kreatív, művészi energiát, de ott, akkor jó volt.

Nincsenek megjegyzések: