szerda, április 20

Nagyon reggel van, bár lassan érzem az automata kávé hatását, kicsit tisztul a világ. Tegnap végül sikerült rájönnöm, hogy a flash motion panelja hasonlóan működik a 3DS-éhez, és ez öröm, lévén azt már sikerült megértenem és használnom is. Meg ez csupán 2D, 9 mozgás tengely helyett csak négy, és az egyéb modifyerekből is kevesebb van, mondjuk persze lehet, hogy csak egyelőre. Azt még enm tudom szemre belőni, hogy mit mennyi ideig és hogyan kell ahhoz, hogy olvasható és ritmusos legyen, ez lesz a bonyolult és szözölős része. És akkor arról nem is beszélnék, hogy ki kéne valahogy néznie, egyelőre örülök, ha a fehér alapon fekete kifejezések a megfelelő ütemben úsznak át.

Rájöttem, hogy az a papír a billentyűzet alatt és az aszta fölött azért van, hogy írogassak rá bármiket, ez felszabadító érzés volt.

Tegnap játszottam kicsit a Portal2-vel, ezeket az ügyességi játékokat csak kezsölként vagyok képes játszani - a Mirror's Edge-t se vittem még végig. Legalább kitart egy ideig.
Aztán a Witcherrel írtottam darkspa... ghoult és drownert, illetve megdöntötte a hálás, megmentett csajt a malomban. Tulajdonképpen nem rosszak a szövegei, de az a kifejeztéstelen arc, illetve hang, ahogy mondja, az valami borzasztó. Remélem, hamarosan beindul, mert elegem van a falun keresztül rohangászásból. Ha legalább fun lenne a közlekedés, mint az Assassins Creedben, ahol lehet a falakon ugrálni megminden.

Azt meg nem értem (elegáns témaváltás), hogy miért reagálnak úgy a táborfőszervezők, mintha valami borzasztó viták lennének. Mert nincsenek, időnként vannak kritikai megjegyzések, meg élesebb hozászólások, de ezek a normális életvitel részei. Őszintén remélem, hogy csak szimplán olyan dolgokról írnak, amik szűk levlistákon esnek meg, és csak a megfelelő fórumot nem találták meg, nem arról van szó, hogy túlreagálják, és túlpörgik azt, amit én is látok.
Nagyjából sikerült kinyírni a topikokban a kommunikációt és ötletelést azzal, hogy felszólították a szervezőket arra, hogy ne oda írjanak, hanem privátban - ezután nyilván az offtopicba meg a vegyes használatú topikba ír mindenki, még akkor is, ha igazából lenne annak helye máshol is.
Persze lehet, hogy másoknál egyszerűen ennyi volt a lelkesedés írott formája, belőlem nagyjából kiűzte az érdeklődést a tábor általánosabb dolgai iránt. Majd megoldják a többiek azt, ami a dolguk, én is azt, ami az enyém.
Persze, működhetne a szervezés tényleg úgy, hogy minden csoport csak a saját ügyeire figyel, a főszervezők egymás között láthatatlanul lekommunikálnak mindent - de ez csak akkor, ha valóban ellátja mindenki a feladatát, és nem derül ki időnként mégis, hogy valamit elfelejtettek, valamire véletlenül mégis egy másik teamnek mezei tagja hívta fel a figyelmet. Mert akkor rossz ez a koncepció, hiszen nem fog kiépülni a szükséges bizalom. Amit, sajnos, ki kell érdemelni. Még mindig.

Nincsenek megjegyzések: