csütörtök, szeptember 15

így a pénteki... csütörtöki (naugye? :D) semmi közepén jutott eszembe, a végén, mikor, máskor. csak pár másodpercet csíptem ael a navras alatt futó videóból - ja, a mátrix. És eszembe jutott, mennyire zavart az a film. Rémlik az előzetes felhajtás, a kúl bőrkabátok, és néhány megfoghatatlan trailer, ami ígért valamit, valami képi megvalósítását a világom scifi részének.
Ehhez képest, amit kaptunk, az egy halom összedobált kúl izé volt - addig nem lett volna vele baj, a csalódás mellett, mert azért jó volt látni virtuális valóságot, meg annak egy verzióját, amit addig olvastam. Csak azóta ne kellene folyamatosan elviselni azt, hogy nemcsak idegenek, hanem ismerősök is cp alapvetésnek veszik a filmet. Ne láttam volna, hogy okosnak tartott emberek elemzik, mintha valami újat mondott volna. Ha mondott is újat, azt nem olvasták ki belőle, vagy legalábbis nem mondták meg, helyette olyan dolgokra csodálkoztak rá, amiket addig is ismerhettek volna, ha olvasnak a témakörben.
namindegy.
azt hiszem, igazából sohasem tartottam magamat cyperpunknak, illetve nem jobban, mint bármi másnak, de mostanában egyre gyakrabban fog el az érzés. De... ez nem jó. A CP egy sötét jövőkép. Ezt kívánni magunknak kb ugyanaz, mint arról álmodozni, hogy milyen zseniális katonák lennénk egy háborúban.
... and so on with the associatons, end of work.

Nincsenek megjegyzések: