szerda, október 5

nna, legalább felhívtak, és megtudtam, hogy a tapasztalat hiánya miatt estem ki eddig szűrőkön. Ez persze szép és jó, de kezd morcossá tenni, hogy ennyire nehéz belépni az iparba - okos vagyok, lelkes vagyok, lelkiismeretes vagyok, és még érdekel is. Blááááh.
Namindegy, a szomszéd szobában a főnököm, remélem, nem tűnt fel neki, hogy milyen udvarias hangon válaszolgatok egészen egyértelmű dolgokat (egy hónap, X forint, középfok, gyakorlott, nem, nincs tapasztalatom :D). Ilyen körülmények között nem kezdem el magyarázni, hogy baromi érdekel a szoftverfejlesztés, vagy igazából a tervezés és fejlesztés úgy általában, és az informatikai izék úgy általában, és a dolgok működése, meg a miértek, meg az, hogy miért nem jó, vagy, hogy mitől lesz valami optimális, meg hogy megfejtsek és megoldjak dolgokat, meg az összes ilyesmi. 
Meg az, hogy programozó nem akartam soha lenni, és nem is leszek, innentől kezdve olyan sok niche-t nem látok a magam számára. 
---
az viszont roppant örömmel tölt el, hogy belemásoltam egy jscript kódot a honlapba, és működik, és sejtem, h miért. Persze közben rájöttem, h nekem nem az kell, de kicsire nem adunk, előbb az elv, ugye. Állatorvosi lovat hegesztek. Aztán majd neki kéne állni a tanfolyam feladatának is, valami módszertan alapján, mondjuk előbb kitalálom, és csak utána állok neki, na, mi lenne? 
Sőt, akár a teljessg jegében előbb koncepcióterveket gyártani és kiválasztani, úgyis soha nem találkozom ezzel, pedig ezt tanultam. És mennyire dühített, hogy aztán a többség csak látszatra alkalmazta, és már az elején tudta, hogy mit akar megvalósítani, pedig a szép új világot a lehetőséek feltérképezése építi. Többnyire.

még két óra. 

Nincsenek megjegyzések: