péntek, október 2


Elgondolkodtatott, h az idei MTT táborból a legerősebb-szürreálisabb-meghatározóbb emlékfoszlányom az az, amikor Hannával árnyékot keresünk a meséhez, elüldöztek a kecskék, aztán a zöldülőhajú Nidoval KÖMTkoncepión agyalunk.

A többi csak zavaros adalék. Asszem, "mezei táborozóként" 40 közelebbi barátban definiálnám a tábor méretét. Azért elég sok dolgot pótol a szervezői lét, úgy látom...
Azt kellene megoldani, hogy az emberek ne érezzék tehernek a másik 119-et. Vagy másik 23-at, ha a nagycsapatot nézzük.
Jó lenne egészen új alapról indítani a táborkoncepciót idén. Aztán mejd lehetnek a programok ugyanazok - csak valami más kéne ahelyett, h kiegyensúlyozottnak szándékozott csapatokba pakolják az embereket, ahol eddig kb 50%os sikerrel alakultak valóban jó csapatok. Mi lenne, ha nem lennének teljesen összemérhetőek a csapatok? Mi lenne, ha máshogy működnének mind? Ha azokat a tevékenységeket végezhetik együtt, amiket szeretnek, és olyan szinten, ahogy szeretnék, akkor felesleges rendeket indítani. Akkor lehetne megint végig a csapat az elsődleges. Vagy lehetne "csak" rend, tehát nem "random" csapatokkal operálni, hanem érdeklődés szerint beosztani őket.
Vagy bármely, de fontos szempont szerint szétválogatni a csapatokat, úgy, hogy ne az egyenlő elosztás elve teljesüljön. Ha a csoportot ugyanaz a tevékenység érdekli, akkor nagyobb valószínűséggel fognak saját maguk számára megfelelő eredmányt elérni, mint, ha másokhoz hasonlítják csak magukat, azon fanyalognak, h passzív (érdektelen) emberekkel nem lehet kreatívnak lenni és így tovább.

Namindegy, a lényeg az, h megütött ez a kép ott felül, és valóban, minden jó emlékem a barátaimról szól elsősorban, nem az úgynevezett "közösségi" élményekről (nem az új emberek megismeréséről).
Az nem annyira számít, h szervező vagyok már sokadik éve, mert ez a kezdetek óta így van.

Szeretnék egy jó tábort jövőre, akárhogy is alakul a részvételem.

3 megjegyzés:

zs.gothpunk írta...

Olyasmik már nekem is eszembe jutottak, hogy vajon lehet-e olyan tevékenységet végezni tábori körülmények között, amit egyszerre élvez sok 15 és sok 27 éves. Meg hogy vajon lehet-e ennyi emberből csoportot, csapatot kovácsolni, ha igen, akkor hányat és mekkorákat. Valamiért azt érzem, hogy nem véletlen az AKG-ban például a 80 fős évfolyam, 20 fős kupac és alig 10 fős csibe (közelítő számok) méretek.

Ördögasszony írta...

Hájló! Van még kiadó szobátok a Bázison? :)

gothposeur írta...

Métely: most épp nincs, lakótárs munkakeresési állapotától függ, h lesz-e.

GP: ezek aszámok cserkésztáborokban is hasonlóak; max 10-12 fős őrsök, kb 4-5 őrsnyi csapatok, néha egy altábori szint is közbeépül, ha nagy a tábor... és ott korosztály szerint csoportosítottak az emberek. Meg az AKGban is...