kedd, október 27

Gumifotel

re, Kincső blogbejegyzésére.

Nekem is feltűnt, h emtétés ismerősi körömben van egyfajta erős fáradtság. És számukra most az emtété kevesebb mint szeretnék, mondjuk.Meg, h ezt az élményt valamennyire kiterjesztik.
Szerintem ez természetes - mármint az a gondolat, hogy, ha nem ugyanúgy működik valami, akkor nem csak én változtam, hanem ez a valami is. Pláne, ha ez a dolog emberekből áll. Az is természetes, ha ezt érzem, és blogot is írok, akkor leírom.
Az már más kérdés, h ezek a vélemények erősíthetik egymást - de ugyanígy erősítik/erősítenék szóban is, csak akkor valóban csak a közelebbi ismerősök tudnának róla.

Nem tudom, mi történik az "emtétében", mert számomra jelenleg nem egységes közösségként él, jóval megfoghatóbbak a konkrét baráti társaságok belőle. Azt érzékelem, hogy számomra fontosabb embereknek hiányzik valami belőle, fáradtak el. Amennyiben nélkülük is ugyanazt az élményt adja az emtété az emtétéseknek, akkor semmi baj, ilyen volt már, akkor később visszamehetnek töltődni, vagy akármi. Amennyiben viszont érzékelhető a személyi változás, akkor szerintem a közösség maga is minőségileg változik.

Ez az A kategóriás csoportosítás meg ... Az emtété sem homogén közeg. Van ilyen eleme is, de ezt sokáig nem lehet elviselni, nem lehet mindenkit egyformán kedvelni és fontosnak tartani. Ennyi. Igen, vannak néha kialakuló kisebb közösségek, nem akar mindenki mindenkivel találkozni. Ezek néha elég erősek ahhoz, hogy akár kreatív tevékenységeket is befolyásoljanak (tehát a pusztán közösségin túlmutató elemét is az emtétének). És?
Amíg van, ami a társaság minden tagját összeköti, addig miért zavar ez bárkit? Vagy ez a mindenkit összekötő vattacukor nem elég?
--
 Az a fura ebben a társaságban, h annyi energiát fordítanak/fordítunk rá, amennyit az ember rendszerint a bevett "fontos" dolgokra szokott (tanulás, munka, család). Egy rendezvényszervezés ugyanolyan meló, mintha ugyanezt pénzért tennénk, ráadásul nehezített pályán. Ahogy akár darabrendezés.
A durva az, hogy a társaság maga nem ezekre irányul elsősorban, nem érzem tevékenység-központúnak... Tolkien társaság? Hányan vannak, akik elsősorban az életmű népszerűsítése, megismerése, átélése miatt fordítanak erre ennyi energiát?
A többiek miért?
Szvsz a legmeghatározóbb szervezőerő a közösségépítés maga. Hogy legyenek emberek, hogy a gumifotelből ne menjen el minden levegő.
Nem tudom, h jó e ez így.
Nem tudom, h érdekel-e. Valamennyire nyilván, de valószínűleg csak azért agyalok rajta, mert van időm.

Nincsenek megjegyzések: