kedd, május 24

nézegetek tanfolyamokat. Nem mintha annyi szabadidőm lenne - és emlékszem még arra, amikor elhatároztam, majd diplomázás után mennyi mindenbe fogok belekezdeni. De most hátha sikerül. Egyrészt meg szeretnék tanulni franciául, ez tehát eleve vmi franciatanfolyamos dolog lesz. De nem eyértelmű, mert már előre hisztis diák vagyok, nem érek rá esténként, mert szinte minden ötkor kezdődik, viszont nem szeretnék heti egyszer járni, mer az meg baromi lassú. Ráadásul fogalmam sincsen a jelenlegi szintemről, valahol a kezdő és a kevésbé kezdő között a tesztek alapján, de gyorsan jönnek vissza a struktúrális emlékek. A szavak nem. Azok soha.

Aztán itt van az a kérdés, hogy vannak OKJ-s tanfolyamok, a Designer, a Multimédiafejlesztő, a Szoftverfejlesztő és az Internetes alkalmazásfejlesztő. Vagy valami hasonló. Alapvetően azt nem tudom eldönteni, hogy a fejlesztői oldalt szeretném tanulni tanfolyamon, mert a másik oldalt önszorgalomból könnyebb, vagy inkább a meglévő terméktervező tudásomat egészítsem ki, mint designer. Mert elsősorban az alkalmazások/programok felülete és felhasználók szempontjából érdekes működése érdekel (ejj, de szépen megfogalmaztam, de már a múltkor rájöttem, h ez a user experience az igazából). Viszont szeretném érteni a működéseket is. És akkora kúlság lenne végre érteni valamihez. Valami komoly dologhoz, érted. És végre használni az agyamat.
Ráadásul a grafika számítógépes verziója is kifejezetten vonz - PS, DTP, 3D modellezés, Flash, animációk. De nem vagyok abban biztos, hogy nem csak azért, mert ezzel foglalkoztam már. Hiszen rajzolni soha nem tudtam különösebben jól.

Nem szeretnék webdesigner lenni, sem az alkalmazott grafikus, aki a plakátokat meg vizuális arculatokat tervezi meg, és bannergyártó meg flash animátor sem.
...

nyilván leginkább live plotokat gyártanék, meg rpg modulokat írnék, meg játékokhoz találnék ki akármiket, nem kérdés.

Meg persze színdarabot hoznék végre össze, és alapvetően lennék én főállásban színész, és akkor nem érdekelne ez az összes többi.

1 megjegyzés:

zs.gothpunk írta...

Modulokat én is akarok írni, vannak is terveim, de nagyon nem könnyű belekezdeni.