szombat, április 16

cím

megérkeztem, és kifolyik a szemem hirtelen a fáradtságtól. Ma déltán aludhattam volna... de minek? akkor meg este nem. áű.

rossz látni mások fájdalmát.

no persze, tegnap a színjátszón is, még akkor is, ha csak játsszák. Ha nem is vagyok tehetséges, túlérzékeny akkor is. Engem még mindig meg szoktak rázni a Nainnás jelenetek, amikor Caltas leüvölti a fejét, vagy vége... az hátborzongató volt. És az lesz. Annak kell lennie.

kell menni Szigetre?

Rabyn, ezt muszáj, nem tehetek mást :P ne egyszerre legyen előadásunkkal :D

És egy másik, hamár errefele népszerű a depresszió... lehet választani. A lakosság fiataljainak 2-3%-a ezt választotta.

"Nem vitatható, hogy a határeseti énzavar korunk betegsége.
Otto Kernberg (1967), akinek a leírását róluk a legáltalánosabban elfogadják, az identitás-zavart látja a legfontosabb elemének. Az identitás (az önmagunkkal való azonosulás képessége, vállalása) pedig nyilvánvalóan mind gyakrabban zavart manapság. Azt is ilyen zavarnak tekintik, ha valaki – rendszerint túlkompenzálva belső bizonytalanságát – mások szempontjait teljesen elhanyagolva csak a saját személyének, csoportjának, népének az érdekét tartja fontosnak. Valószínűleg a fenti értékelés szerint sokakra lehetne mondani, hogy ilyen személyiségzavaruk van, azok közül, akik Koszovóban, észak-Iroszágban, vagy bárhol nemzetiségi elfogultságukat eltúlozva szemben állnak más népekkel. De mindenütt a világon, hazánkban is mind nagyobb feszültségek jellemzik a különböző etnikai, futball-drukkeri és egyéb szembefordulásokat.
Nem meglepő, hogy a határeseti énzavar gyakran társul a korunkban szintén gyakorivá vált szorongásos kórképek egyikével a pánik-betegséggel.
Günter Ammon (1998) halála után megjelent könyvének alcíme: „Krankheit unserer Zeit” (a mi időnk betegsége). Mint Maria Ammon a könyv előszavában írja: „Amint Freud idejében a neurotikus megbetegedés a társadalmi helyzet kifejeződése volt, mai tudományos-technikai civilizációnknak a külsőségekhez ragaszkodásával, elkényeztetettségével, irányvesztettségével megfelel a határeseti megbetegedés, s így korunk betegségének tekinthető” (fordítás: Kappéter). " innen

Nincsenek megjegyzések: