hétfő, november 7

8. Methos
A legöregebb halhatatlan, jajnembántoksenkitse-nagyorrú-brit. Szakrasztikus humor, meg a "te vagy a legjobb barátom, Duncan, mert te elég balek vagy ahhoz, hogy megmentsél". Sok évezred túlélése, emlékei, meg agya (remélhetően). Nem, ő sem a trú jóarc, mert fiatal halhatatlan korában egy Négy Lovas formáció ambíciózus tagja volt, és ezt egy emlékezetes párbeszédben ki is fejti Duncannak, hogy mennyi embert ölt meg és még élvezte is (aztán megunta). Azóta inkább kicselezi a világot, jó az. És működik.
: a múltban voltak, a többség halott, Cassandrát rabszolgaként tartotta, na az Stokholm szindrómát kapott, ezt asszem később meg is beszélik, pár évezreddel később. Egy másik csaj leesik a tetőről és kitöri a nyakát, őt párszáz évvel később bosszulja meg (akkor inkább elszalad a dühös halhatatlan elől, akitől épp elcsábította a rabszolgáját vagy mi). A ködös 90-es években epdig rövid románca van egy haldokló csajjal, szipp-szipp.

9. L
Az agy. Amúgy meg cuki, de leginkább zseni, okos, és... és. Kb az egyetlen a listából, aki nem pszichopata életének egyik szakaszában sem, ellenben zseniális nyomozó, és ellenfelének, a hasonlóan zseni, de irritálóan arrogáns srácnak is csak SPOILER halálistenek segítaségével sikerül legyőznie őt. És L még halála utánra is gondoskodott arról, h legyen, aki folytatja a nyomozást. Őszintén szólva, amikor meghalt, azután már nem volt kedvem nézni a sorozatot, kizárólag azért ültem végig, hogy lássam, hogy végzi a másik. :P SPOILER vége.

10. simán kicsúsztam a listából, még vannak csomóan.
Piton,  of course. Alan Rickman, vagy csak a regényszereplő, ugyanaz. Mindig tsejtettem, hogy nem az a hűderossz arc, hanem csak egy szerencsétlen lúzer, de legalább jól leplezi :P
Spike, kábé első felbukkanása után, az időnként angsty, de amúgy arc nagygonoszvámpír a Buffy sorozatból, vele arcot kapnak az amúgy porfelhővé oszlatandó hegyesfogúak.
Sherlock Holmes, szinte bármikor, bármelyik feldolgozásban, de be kell valljam, nekem Jeremy Brett jön be először, utána csak a többiek. igen, nyilván az agya.
Spock, általános iskola óta. Kirk kapitány csak egy jóképűnek kikiáltott paprikajancsi, de Spock!
Gurney Halleck. Időnként Duncan Idaho, de belőle főszereplő lesz, és akkor már nem annyira.
Svindler, bváhh, kúl tünde hekker a shadowrun regényekből. Ha már itt tartunk, Hiro Protagonist  is, csak ő még friss élmény. De igazából asszem igen.

És akkor most abbahagyom, bár még van egy sereg anime (Alucard, D, Roy Mustang, along these lines). (Bourne határeset, de inkább ő, mint James Bond. )


1 megjegyzés:

Julcsi írta...

VÁHÁHÁ én is ezzel szórakoztam... De ötig bírtam csak ma este: http://julia007.wordpress.com/2011/11/08/legjobb-10/