hétfő, november 7

oké, 10 legjobb fiktív pasi lista, Julcsi ötletére. (Aztán majd 10 legjobb női is lesz).
A sorrend az eszembejutási.



1. Jarlaxle
ugye van az a rosszfiú archetípus, ami bejön a nőknek, csak ne jöjjenek vele össze, vagy ne próbáljanak vele kapcsolatba lépni. Well. A hűdegonosz Mélysötét világában egy kicsit szürkébb (izé, színesebb) karakte, de lehet, hogy csaka zért tűnik jobb arcnak, mint a szépen megőrülő Pókasszonyok, mert az elnyomott férfi kisebbséghez tartozik, de férfizsoldobanda vezetője, és ez némi robinhoodos romantikát csempész a dologba, még akkor is, ha alapvetően semmi szegények közti újraosztás, meg jótékonykodás nem tartozik a banda profiljába.
Deklaráltan jóképű, és kilóg a honfitársai közül mind stílusával, mind pozíciójával. Arrogáns, meg asszem alapvetően nem jó sötételf. Van vmi személyiségfejlődése idővel, és képes legalábbis kedvelni személyeket, ami nem rossz dolog ahhoz képest, akik körbeveszik.
: lesz vmi embernője a felszínen, talán a helyi alvilág egyik arca, de semmi romantikus sztori. Legalábbis, amíg olvastam.

2. Artemis Entreri
Hamár a Sötételf sorozat, akkor ő a következő. Ő szinte semmilyen pozitív tulajdonsággal nem bír a regénysorozat elején, ellenben kegyetlen, bosszúálló, és az elmebetegségig fixált orgyilkos. Kinézetre semmi különös, ha jól rémlik, és állandóan bénább Drizztnél.
Iszonyat hülye neve van.
Az archetípus, mi más.Később valami jelleme mintha kialakulna, de már mittomén.
: az elején kinyír egy tolvajcsajt azrét, mert az beszól neki, meg elrabolja az egyik főszereplő csajt, és vele zsarolja Drizztet, de semmi Stockhol szindróma sem.

3. Raistlin
A gonosz fantasyszereplők listájában haladjunk tovább, ó, igen. Kb az egyetlen érdekes szereplő a Dragonlance-ben, mellette csak ilyen nyál arcok vannak (aztán a paladin mintha begótulna, de az más sztori). Hatalommániás, önző, vézna és beteges, arrogáns zseni, egyetlen értékelhető tulajdonsága az, hogy mintha kötődne a testvéréhez. Meg összefut valami félszerzet nővel, akivel jó arc.
Személyiségfejlődés - végül igen, rájön, h az abszolút hatalom mégsem az igazi, mert baromi unalmas, de ehhez addigra kb mindenkit feláldoz maga körül, akit csak elér.
: ja, van egy hűdetiszta csaj, aki a "megjavítjuk a gonosz férfit a szerelmem erejével" iskola prominens tagja, nem is jár jól.

4. Alyr Arkhon
Ha jól látom, az első a listából, aki nem gonosz, bár leginkább azért nem, mert a M*-ban nincs Gonosz jellem, ellenben van Halál, ami jobban belegondolva egészen megfoghatatlan kategória, amennyiben az ember nem automatikusan a Gonosszal helyettesíti be, ellenben gót.
Mivel már rég olvastama  regényeket, ezért valószínűleg tényleg csak az archetipikus talldarksnarky jelenség fogott meg benne, de az eltalált.
: mittomén, biztos.

Különben meg, ennyi:
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TallDarkAndSnarky
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/KnightInSourArmor
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheSnarkKnight
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DeadpanSnarker

majd még írok, de elvesztem a tvtropes-ban :D

6 megjegyzés:

Dreamer írta...

History:

Jarlaxle: szerez nőt, a felszínen kalandozik, és az egyik kis enyves húzása kb az apokalipszist hozza el Faerúnra (a szétrobbantott kristályszilánkból a Lichek erejével ruház fel egy Draco-lichet.. "véltelenül"):). Több szeretője lesz a felszínen, és egy pszichopata törpe lesz a társa Entreri helyett, amikor az visszavonul a szülőföldjén.

Entreri: lesz nője, aki szintén nem túl aranyos, de Entreri beleszeret. Amíg még szerepel: hazautazik, és megkeresi az anyját, és azt a papot, aki kiskorában érdekesen bánt vele... Innen a vallás-gyűlölete. Érdekes, amikor Entreri külön könyvet kap, Salvatore megtanul írni.

Raistlin: ahogyan a csaja, így ő sem jár jól. Ellenben a Nyári tűz-ben van egy "sötét" lovag, Kitiara és Sturm fia, akit ajánlok figyelmedbe (Fényeskardú Steel).

Alyr: nyálgép. A mesélő deux ex maxhinája, igazi karakter nélkül. Kb a személyisége ugyanaz, mint Tieré. Ellenben jelent meg róla az egyik Rúnában egy eredetsztori, melyből kiderül, hogy gyerekként talált egy szobrot, amibe beleszeretett, és azért lett nekrokanca, hogy feltámassza a csajt, akiről formázták a remekművet. Remek. Mű.

gothposeur írta...

ó, köszi a kiegészítéseket :D Raistlint tudtam, meg elvben olvastam a Nyári tüzet is, de nem emlékszem már rá.

óó, Entreri beleszeret valaki9be? MElyik regény? Kölcsön tudod adni? :D

Dreamer írta...

Fejből nem megy, melyikbe,d e természetesen, otthon megkeresem.

Julcsi írta...

Na, ezen most hangosan röhögtem. Asszem a Stockholm szindróma volt a mélypont... xDDD

Ma este meg kell írnom a sajátjaimat is. És most olvassunk tvtropest...

Abdul írta...

akivel jó arc az nem valami mocsári törpe nő volt? (az abszolút értelmes komment)

gothposeur írta...

Abdul: de-de :D