kedd, november 8

Reggel óta Celldewert hallgatok, kellemes így ebben a bántó napsütésben. Otthon hagytama  pénztárcámat, és, mire beértem a Céghez, már arra is emlékeztem, h miért: tegnap rendeltem könyvet neten, és a bankkártyámat elővettem belőle. Hát így. Hősisesen átkommandóztam az ellenőrök között, remélem, arra az egy metrómegállóra ma este nem kapnak el. Meg az ebédet vhogy meg kell oldanom, de ebben bízom, szerencsére jóarc kolléganővel vagyok megáldva, és a kölcsönös segítség jól működik.

A tegnap este, fraktáléleket kapott, de jó volt, a vacsorával, a beszélgetésekkel, a mindennel együtt, amire idő jutott. Az idővel, ami megadatott, kezdeni valamit, ugye. ha már az élet besűrűsödik a munka utáni órákra (nyilván nem egészen, mert itt írom a blogomat is).

Különben ez a top10-es lista el kellene gondolkoztasson az elvárásaimról, vagy az álmaimról, vagy akármi, ha nem lennéák tökéletesen tisztában ezekkel már vagy tíz éve. Viszonylag hamar megfogalmazódott bennem, hogy az engem vonzó (többnyire fiktív) férfialakok nem azok, akikkel okos dolog lenne kapcsolatban lenni. A lista igen nagy hányada pszichopata, arrogáns állat, a maradék meg... általában csak arrogáns - vagy zseni és rettentő bölcs, mert a zsenisége nem teszi arrogánssá.
Well. (Ja, nyilván mindegyik jól néz ki, legalább megüt egy minimális szintet, de ez triviális.)
Azt hiszem, ez nem csak arra utal, hogy komoly gondok vannak a tdatalattimmal (vagyépp a tudatos kezelésével ^^), inkább olyasmire, hogy általában ezekhez a típusú karakterekhez párosítanak oylasmit a szerzőik, amik vonzóak. Függetlenség. erős akarat, a normál konvencióktól való szabadság, újraértelmezése azoknak. Tenni vágyás, más célok, mint a "kertesház, gyerekek, autó".
(Hm, fura, hogy nincs a listámban igazán kreatív, vagy művészi ember, pedig a valóságban ez is tulajdonság.)
Azt hiszem, olyanok ezek a fitkív emberek, akik mellett az elképzelt "ideális" énem nem érezné magát túl soknak, nem helyén valónak meg ilyenek. Jaja, fiktív férfinak fiktív nő való, ez megintcsak triviális.

És akkor most megpróbálok összeszedni fiktív nőket, akik valami miatt szimpatikusak (általában velük szívesen azonosulok):
1. Sir Integra Hellsing
Kemény nő, egyrészt lenyűgöz az, hogy milyen akarattal képes a szerepét megtartani (nőként hagyományosan férfiak által vitt pozíciót), másrészt meg az a jelenet, amikor saját magát vérezteti ki, miután megharapta egy vámpír. És emellett benne van még a kislány, aki volt, aki elvesztette az apját, akinek erősnek kell lennie.
2. Nikita (a régi sorozatból)
gondolkodtam ezen, mert van tulajdonsága, ami kifejezetten irritál (túl érzelgősen naív). De az, ahogy túlél, amire képes lesz, az megint csak oké. Alkalmazkodik a környezetéhez, és közben mégis önmaga marad (már amennyire, de a lelkét megtartja).
3. Leila (Vampire Hunter D)
Na, megint egy vámpírvadász csaj, most gíy nagyon új jellemzőt nem tudok hozzá felsorolni az előző kettő után.
4. Ms Shepard (Mass Effect)
Kérdés? Az külön tetszik benne, hogy (bár nem tudom, milyen a férfi verzió, azzal nem játszottam), a kemény harcos vagyok mellett képes valóban nőiesen ellágyulni. Abban a verzióban, ahogy én játszottam, meg nyilván pont hordozza magában a cinizmus és a csakazértis megfelelő arányát.
5. Galadriel
Önálló, erős, és vannak gyengeségei, amiket ki akar javítani. (Meg persze gyönyörű, bölcs és hatalmas :D)

Egyelőre ennyi.
--
Bocs, ez most ilyen időszak, vannak leírandó dolgok a fejemben, és a blog erre pont jó hely.

Nincsenek megjegyzések: