szombat, november 5

tegnap néztünk iron man-t, hát. nem jött be, pedig szeretem a képregényfilmeket. Az X-men-ek bejöttek, a Watchmen is, a Batman filmek is, és még sorolhatnám.
Ez olyan középszerű akárminek tűnt, jó (önirónikus) pillanatokkal. A főszereplő enyhén irritált, nem igazán érdekelt a lifechangingexperience-je, nem tudtam izgulni, a mellékszereplők meg még annyira sem kötöttek le.
És ez furcsa. Alapvetően nem vagyok egy hűde kifinomult ízlésű filmnéző ember, és bejönnek olyan filmek, amik nem a magaművészet, de... értem én, hogy archetipikus történetvezetésm archetipikus karakterek. De szerintem ez inkább sablonos. Pl. a Wonderful Days című anime kitűnőe példázza, hogy sablonos CP/scifi mennyire le tud nyűgözni. Vagy akár a Drive, azt se az eredetiségéért szeretem. Mégis működött rajtam.
Ez nem.
Jéj, pl. a Lost Boys, na, az sablonos, mégis nagyon megfogott. Tudok ám élvezni rossz filmeket.

Szóval nem hiszem, h megnézem a második részét, lehet, h inkább folytatom a Spygame vonalát,és nézek ügynökös-kémes, legalább kicsit hitelesebbnek tűnő dolgokat.

4 megjegyzés:

Dreamer írta...

Deee, a második részt nézd csak meg, mert van benne Mickey Rourkey :)

gothposeur írta...

hánemtom, majd még kiderül :D majd akkor nézem emg, ha efelejtettem az első részt :D

Julcsi írta...

Látod, nem vagy Te helikopter, sőt, Nálad még Iron Man se üti meg a lécet. Bár lehet, hogy túl egészséges/józan voltál, mikor először találkoztál vele... :DD

Amúgy meg csinálni kéne ilyen "A 10 Legjobb Fiktív Férfi" listát. xD

gothposeur írta...

jó ötlet! :D évekkel ezelőtt színészekből és énekesekből megvolt a lista, elgondolkodom ezen. bár, az a baj, h a legjobb képzeletbeli pasik listán szerepjátékos karakterek is fogllnak el igen előkelő helyezést :P

Tony Stark gazdag és jóképű, ez a kombináció irritál. Meg főszereplő a filmben, ez tovább csökkenti az érdemeit :D Főszereplőnek nem izgalmas lenni, pláne ilyen hálivúdi izékben, mert nincs tétje a dolgoknak.